Kom op 20 maart met ons mee naar de Frans Hals tentoonstelling in het Rijksmuseum samen met Lucie Rochard.

Frans Hals was een van de invloedrijkste schilders van de zeventiende eeuw. Of het nu ging om een statige regent, een muzikant, een visverkoopster of een lachend kind, met zijn vernieuwende, losse schilderstijl bracht Frans Hals de geportretteerden tot leven. Uit zijn enorme oeuvre zijn 50 sleutelwerken van Hals samen te zien op deze unieke tentoonstelling.

Met zijn expertise in zeventiende-eeuwse Nederlandse kunst zal Lucie Rochard ons door de tentoonstelling leiden waarbij hij de werken in perspectief plaatst met tijdgenoten, ons meer kan vertellen over de ontwikkeling van zijn schilderstijl en Hals’ omgang met zijn opdrachtgevers.

Wanneer: Wednesday March 20th 14:30
Waar: Rijksmuseum (Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam)
Prijs: Gratis met Museumkaart of ICOM-kaart
Meenemen: Museumkaart of ICOM-kaart
Beschikbare plekken: 15

Join us March 20th for this excursion to the Frans Hals exhibition at the Rijksmuseum together with Lucie Rochard.

Frans Hals was one of the most influential painters of the seventeenth-century. Whether it was a nobleman, a musician, a fishmonger or a smiling child, with his innovative, loose painting style Frans Hals brought his subjects to life. From his enormous oeuvre 50 keyworks of Hals have been brought together for one exhibition. 

With his expertise in seventeenth-century Netherlandish art, Lucie Rochard will guide us through the exhibition putting Hals’ work in perspective with his contemporaries, teaching us more on the development of his style and his relation with patrons.

When: Wednesday March 20th 14:30
Where: Rijksmuseum (Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam)
Price: Free with Museumkaart or ICOM-card
Bring: Museumkaart or ICOM-card
Available spots: 15