Beste leden,

Het is weer zover, de reizen voor komend jaar zijn bekend en worden gepland! We hopen jullie te zien bij de reizen!

Als er vragen of opmerkingen zijn laat het ons weten via hoofdreizen@delkv.nl.

** Alle reizen zijn gesloten voor inschrijving!!

BARCELONA REIS

Op deze reis tijdens de vrije periode tussen het einde van het eerste semester en het begin van het tweede semester, neemt de LKV je mee naar de prachtige stad Barcelona! Barcelona is een betoverende kuststad onder de Iberische zon met architectuur variërend van veertiende-eeuwse Gotische kerken tot de modernistische Barcelona paviljoen van Mies van der Rohe en uiteraard kunnen we de vele bouwwerken door heel Barcelona door de Catalaanse architect Antoni Gaudí niet vergeten zoals de beroemde Sagrada Familia. De stad is lang een grote inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars zoals Pablo Picasso en Joan Miró. Professor Helen Westgeest zal ons meenemen op rondleidingen door de stad en haar vele interessante musea zoals de de Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu d’Art Contemporani de Barcelona en meer! Tijdens deze vierdaagse reis zullen we niet alleen vele musea en gebouwen bezoeken: er zal genoeg vrije tijd zijn om zelf de stad te ontdekken! Je kan bijvoorbeeld kijken op Mercat de la Boqueria, een van de grootste versmarkten van Spanje, of uitrusten in Parc de la Ciutadella, het grootste park van Barcelona. 

Datum: 30 januari – 3 februari
Vergezeld door: professor Helen Westgeest

BOEDAPEST REIS

Met Pasen gaan we met de LKV op reis naar het prachtige Hongaarse Boedapest! De stad, gelegen aan weerszijden van de rivier de Donau, barst van de mooie bezienswaardigheden zoals de Burcht van Boeda en de Sint-Stefanusbasiliek. De twee delen van de stad, Boeda en Pest, zijn met elkaar verbonden via de beroemde Kettingbrug.
We zullen op onze trip naar beide delen van de stad gaan waar we diverse prachtige musea bezoeken, waaronder het Magyar Nemzeti Múzeum (het Hongaars Nationaal Museum). Professor Wouter Wagemakers zal ons deze dagen vergezellen. Hij zal ons meenemen op een tour door de stad langs de meest indrukwekkende gebouwen. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor vrije tijd zodat je zelf Boedapest verder kan ontdekken. Neem bijvoorbeeld ‘s avonds een kijkje bij de Hongaarse Opera!  

Datum: 7 april – 10 april, 2023.
Vergezeld door: professor Wouter Wagemakers

LUSTRUMREIS

Op deze lustrumreis tijdens de vrije periode tussen de tentamens en de herkansingen door, neemt de LKV je mee overzee naar The Big Apple! New York, het onderwerp van talloze liefdesliedjes en de ster van toneel en scherm, er is zoveel te zien en te doen in het altijd inspirerende New York City. Of je nu wilt mijmeren in musea of je wilt smullen in enkele van de allerbeste restaurants ter wereld, New York heeft voor ieder wat wils.
Professor Lexie Davis zal ons meenemen op rondleidingen door de stad en haar vele interessante musea zoals het Metropolitan Museum of Art, het Museum of Modern Art en meer! Tijdens deze zevendaagse reis zullen we niet alleen vele musea en gebouwen bezoeken: er zal genoeg vrije tijd zijn om zelf de stad te ontdekken! Je kan bijvoorbeeld gaan shoppen op Fifth Avenue, een van de grootste winkelgebieden ter wereld, een show bekijken op Broadway, waar je kunt kiezen uit 41 verschillende theaters, of een honkbalwedstrijd bijwonen in het Yankee Stadium, het op twee na grootste stadion in de Major League Baseball qua zitplaatsen.

Datum: 26 juni – 3 juli, 2023.
Vergezeld door: professor Lexie Davis