Deze winter organiseert de L.K.V. iets speciaals. We zullen online gastcolleges organiseren die worden gegeven door interessante, relevante en spraakmakende gasten. 

Onderwerpen en thema’s die aan bod komen zijn onder meer duurzaamheid in de kunstwereld, vrouwen in de kunstgeschiedenis, roofkunst en ervaringen van curatoren en kunstenaars. We kunnen alvast twee fantastische, buitengewone gasten aankondigen voor de komende weken.

ARTernative – Mounir Samuel – 1 december van 19.00-20.00 online 

Ook voor de tweede ARTernative sessie kunnen wij een buitengewone gast aankondigen. Mounir Samuel is behalve politicoloog en Midden-Oostencorrespondent ook een spraakmakende kunstenaar en denker. In zijn gastcolleges zal hij thema’s behandelen als roofkunst, identiteit en radicale gelijkheid.

Mounir Samuel is auteur van elf boeken, is een beloond journalist, theatermaker, performancekunstenaar en curator van “What a genderful world” in het Tropenmuseum. Hij probeert kunst- en culturele instellingen om te vormen tot inclusieve democratische instellingen en pleit voor de methode van “diversabiliteit”. Deze maand verscheen zijn nieuwste boek “Noodzakelijke gesprekken: reflecties op een nieuwe wereld”, waarin de bovenstaande onderwerpen uitvoerig worden behandeld.

Voor meer info www.mounirsamuel.nl

Volg het online college via deze link :https://smart.newrow.com/room/?flp-190
Gebruik de code
ARTernative2020 om binnen te komen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *