De L.K.V nodigt jullie uit om de nieuwe locatie van WEST in Den Haag te bezoeken. De kunstruimte bevindt zich nu in de voormalige Amerikaanse ambassade, een brutalistisch Bauhaus-gebouw van Marcel Breuer. We zullen de tijdelijke tentoonstelling FOREIGN AGENTS van CANDICE BREITZ een internationaal bekende kunstenaar uit Johannesburg zien. Haar werk Love Story (2016), een zevenkanaals video-installatie, onderzoekt hoe identiteit en empathie worden gecreëerd en geproduceerd. Er worden zes persoonlijke verhalen verteld van personen die uit hun land zijn gevlucht als reactie op onderdrukkende omstandigheden. Candice Breitz heeft solotentoonstellingen over de hele wereld, bijvoorbeeld in Berlijn, Tel Aviv, New York en Los Angeles. In 2017 vertegenwoordigde ze samen met Mohau Modisakeng Zuid-Afrika op de Biënnale van Venetië. Dus, mis je kans niet en doe met ons mee!

 

Na het zien van de tentoonstelling zal Dr Ali Shobeiri, die onlangs promoveerde aan de Geophilosophy of Photography aan de Universiteit van Leiden, een discussie openen over het werk.
Taal: Engels

Wanneer: Zaterdag 23 maart, 12:00

Waar: West, Den Haag: Lange Voorhout 102, 2514 EJ, Den Haag

Toegangsprijs: Museumkaart gratis, studentenkaart + 3 euro

Met wie: Dr Ali Shobeiri

Aanmeldenhttp://www.delkv.nl/excursie-nieuwsbrief-maart/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *