In de afgelopen jaren is Wenen onderscheiden als de stad met de beste levenskwaliteit. Dit is zeker niet zonder reden, met de barokke stadsgezichten en de keizerlijke gebouwen zou Wenen wel eens een van de mooiste steden in de wereld kunnen zijn. Eeuwenlang heeft de Habsburger familie geregeerd over het zogeheten Oostenrijk-Hongarije, een rijk dat nu al lang verloren is. Desondanks zijn er veel waardevolle relieken overgebleven, die zorgvuldig bewaard worden in de vele prachtige musea. Kom met ons mee en bewonder de geweldige rijkdom en grootsheid van de Habsburger dynastie in de bijzondere gebouwen zoals het Schloss Schönbrunn en het Schloss Belvedere!

Wenen is bovendien de stad waar oorspronkelijk vele artistieke grootheden gevestigd waren, waaronder Beethoven, Schubert en Klimt, om er een paar te noemen. Vandaag de dag geeft hun nalatenschap de stad nog steeds een elegante charme, met veel kunst en cultuur om bekeken te worden.

De grootse kunstcollecties in Wenen hebben voor ieder wat te bieden. Het Kunsthistorisches Museum, gelegen op één van de meest schitterende locaties van Wenen, bevat onschatbare werken van de oude meesters en omvat vele schatten, zoals de grootste munten collectie in de wereld. Daarnaast biedt Wenen ook een grote verscheidenheid aan moderne en hedendaagse kunst, te bezichtigen in het MUMOK of het Leopoldsmuseum.

Niet alleen de waardering voor het historische is wat Wenen zo beroemd maakt, ook het bruisende stadsleven maakt de stad erg geliefd. Proef de sfeer in één van de beroemde koffiehuizen die de prachtige stad rijk is of geniet van een Wiener Schnitzel in één van de vele restaurants. Internationale en traditionele lekkernijen zijn te proeven op de Nachsmarkt, een plek waar traditie en innovatie zijn gecombineerd tot uitzonderlijke gerechten.

Of het nu om geschiedenis, cultuur of kunst gaat: Wenen heeft voor ieder veel te bieden. Ga mee met de L.K.V. op een reisje naar deze prachtige stad!

 

Datum: 19-22 april 2019

Begeleiding: Dr. Laura Bertens

Beschikbare plekken: 20

Aanmeldingsdeadline: 31 januarie 2019

Kosten: 340€ (+20% voor alumni)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *