Ga mee naar de “G-spot van Europa!”; ‘Niemand weet waar het is, maar als je het vindt is het geweldig!’: het prachtige Vilnius in Litouwen!*

De docenten die ons accompagneren op deze reis zijn Prof. Elizabeth den Hartog en Prof. Juliette Roding.

Een week lang zullen we dit prachtige land verkennen, dit geeft ons alle tijd om zoveel mogelijk te zien en ervaren van wat Vilnius en omstreken te bieden heeft.

Vilnius staat bekend om de mix van Gotische, Renaissance, Klassieke en Barokke architectuur stijlen. Hierdoor is het ook niet lastig te zien waarom deze stad op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. We zullen de ondergrondse kathedraal en Petrus en Pauluskerk bezoeken, door de oude stad lopen en het MO museum ontdekken. Hiernaast zullen we de kleine galerijen bezoeken en nog veel meer! De musea focussen op moderne Litouwse kunst. Deze kunst wordt getekend door de vele bezettingen die dit land te verduren heeft gehad.

Naast dat we Vilnius bezoeken zullen we ook buiten de stad komen. Zo zullen we in de omgeving onder andere het eiland en kasteel van Trakai en de stad Kaunas bezoeken. Natuurlijk kunnen we Litouwen niet verlaten zonder de lokale cuisine te proberen, iemand zin in saltibarsciai?

Vilnius is de perfecte mix tussen oude en nieuwe kunst en voor iedereen interessant. We zullen je de beste plekken van de stad laten zien en we beloven je dat je verliefd zal worden op het prachtige Vilnius.

 

*officiële slogan van de stad Vilnius, niet geaffilieerd met de L.K.V.

Datum: TBA, 6-7 dagen in het begin van juni
Begeleiding: Dr. Elizabeth den Hartog en Dr. Juliette Roding
Beschikbare plekken: 20
Aanmeldingsdeadline: 31 januarie 2019
Kosten: 300€ (+20% voor alumni)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *