Elizabeth den Hartog en Erik Caris, van de dienst monumenten en archeologie van de gemeente Roermond, zullen op 14 januari met de L.K.V. de Munsterkerk in Roermond bezoeken. De Munsterkerk aan het Munsterplein in Roermond vormt samen met de Sint Janskerk in Nieuwstadt het enige voorbeeld in Nederland van een kerk in laat-romaanse stijl en behoort hierbij tot de Rijnlandse romaanse groep. Deze kerk lijkt met haar laat romaanse bouwstijl erg gesloten, maar binnen word je verrast door de lichte en open sfeer van de kerk. De naam Munster is afkomstig van het Latijnse monasterium, wat klooster betekent. Begin dertiende eeuw werd de kerk gebouwd als kloosterkerk voor de abdijgemeenschap van cisterciënzer orde in Roermond. De kerk werd ook gebouwd als grafkerk voor Graaf Gerard III van Gelre. Na negen eeuwen vind je zijn praalgraf nog altijd in het middelpunt van de Munsterkerk.

Taal: Nederlands
Wanneer: Maandag 14 Januari, 13:30 uur
Waar:  Munsterplein 12 6041 HG Roermond
Meenemen: De toegang tot de Munsterkerk is gratis
Met wie: Elizabeth den Hartog en Erik Caris
Aanmelden: Klik op de knop hieronder en vul het inschrijfformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *