Denk je de Schotse winter aan te kunnen? Kom dan in januari met ons mee naar Edinburgh! Met een geschiedenis die meer dan duizend jaar terug gaat, is er veel te zien en te doen in de hoofdstad van Schotland. Dit varieert van het hoog gelegen Edinburgh Castle tot aan de cutting-edge hedendaagse kunst galerieën. Tussen het Kasteel en het Palace of Holyroodhouse, tegenwoordig in gebruik door de koninklijke familie, ligt de beroemde Royal Mile, waar je de door Unesco beschermde Oude Stad met zijn middeleeuwse afkomst kunt leren kennen.

Dr. Den Hartog zal deze reis begeleiden en ons een fascinerend inzicht geven in de architectuur van het zogeheten “Athene van het Noorden”. Dit omvat een uitgebreide geschiedenis vanaf de brede en gevarieerde Keltische afkomst tot aan het tegenwoordige financiële, educatieve en artistieke centrum.

Een stad gelegen bij een uitgestorven vulkaan, met meer dan 16 duizend geregisterde gebouwen: Edinburgh zit vol met verassingen! Bekijk het gebouw dat als inspiratie diende voor Hogwarts, neem een kijkje bij de Stone of Destiny en proef de heerlijke Schotse whisky in deze adembenemende stad!

 

Datum: 29-31 januari 2019

Begeleiding: Dr. Elizabeth den Hartog

Beschikbare plekken: 20

Aanmeldingsdeadline: 23 December 2018

Kosten: 200€ (+20% voor alumni)