In de historische stad van Antwerpen neemt kunst een prominente plaats in. De prachtige stad laat op zijn bezoekers een betoverende indruk achter, of het nu komt door de interessante art nouveau architectuur, de prominente rol in de mode of de vele werken van de befaamde 16e -eeuwse inwoner Pieter Paul Rubens. De fraaie gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal verrijkt de historische sfeer van de stad en de vele eeuwenoude pleinen met gezellige cafés bieden een goede mogelijkheid om een paar van de beroemde Belgische biertjes te proeven.
Antwerpen is de perfecte plaats om de schone kunsten te bestuderen. Dit kan gevonden worden in de vele musea die de stad rijk is, zoals het beroemde Rubenshuis, het Snijders & Rockoxhuis en Museum Mayer van den Berg. Maar ook voor de moderne en hedendaagse kunst is Antwerpen een goede keuze, met het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en de vele kleine kunstgalerijen. Tijdens de reis zal er dus een goede mix zijn van zowel het bestuderen van de schone kunst als de hedendaagse kunst. Daarnaast is deze reis ook de perfecte mogelijkheid om gezellig op pad te gaan met je mede-studiegenoten buiten de college banken. Antwerpen is tenslotte de perfecte plek voor een goede bierproeverij met elkaar!

Datum: 16-17 Februari 2019
Begeleiding: Dr. Stijn Bussels en Dr. Laura Bertens
Beschikbare plekken: 20
Aanmeldingsdeadline: 31 December 2018
Kosten: 90€ (+20% voor alumni)