Op donderdag 13 december gaat de L.K.V. op excursie naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daar zullen we een bezoek brengen aan de overzichtstentoonstellingen Friendly Good van Lily van der Stokker en Metahaven: Earth van design duo Vinca Kruk en Daniel van der Velden, beter bekend als Metahaven. Tijdens de excursie zal de nadruk liggen op beeld-tekst combinaties. Zo heeft Stokker een omvangrijk en eigenzinnig oeuvre opgebouwd, bestaande uit uitbundige, decoratieve tekeningen en monumentale muurschilderingen. Hiermee verwijst ze naar schoonheid, vriendschap en vriendelijkheid, maar ook naar alledaagse bezigheden. Stokkers werk is conceptueel, feministisch en zeker niet conformistisch. Naast Stokker toont Metahaven werk dat de grenzen tussen kunst, design en film overschrijdt. Het werk van Metahaven omvat films, teksten, grafisch ontwerp en installaties. Poëzie, storytelling en een interesse in internet en informatiepolitiek vormen de verbindende elementen. Wij zullen worden rondgeleid door Helen Westgeest, die ons ongetwijfeld meer over deze overzichtstentoonstellingen kan vertellen.

Taal: Nederlands
Wanneer: donderdag 13 december, 14.00 uur
Waar: Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Meenemen: museumkaart of ICOM-kaart
Aanmelden: Vul het inschrijfformulier van de excursie Stedelijk Museum in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *